Oli Fuksiaiset. Kyllä, ystävät rakkaat, palasin ainakin hetkeksi vanhoihin tapoihin ja olin selvänä ja ajelin jatkoille pyörän puuttuessa autolla. Mutta perinteinen "Siis Netta kuin paljon sä oot juonu.. Ei enempää alkoholia Netalle." -kommentointi nosteli päätään. Siinä kivasti kevytkolapulloa ja auton avaimia heiluttelin sitten. Normimeininki. Mutta aloitetaan alusta, mennäänpä vaikka rasti rastilta ihan.

Aloitimme siis Bar Playsta, jossa pelasimme Wiillä keilausta. Kaikki vähän aloittelijoita hommassa, mutta mitäs pienistä. Etenkin kun Jennin "Voiku löysä"-heitosta tuli täyskaato. Joukkueemme sai myös nimensä tästä heitosta: Löysä Propagandapuolue. En ole ihan varma, mistä se propagandapuolue siihen tuli..

Playsta siirryttiin Palaveriin. Siellä meitä odotti ah-niin-ihana rasti.. Raprasti. Tehtävänä oli siis kirjoittaa räppi, johon piti kolme lappua nostaa hatusta ja niissä olevat sanat piti räppiin sisällyttää. Sanamme olivat Remes (yksi suomen kielen opettajista), antiromaani ja strukturaali kompromissi. En tiedä, oikeasti, mistä lähti idea sanoittaa kamalanhirveän Cheekin kamalaakin hirveämpi Jos mä oisin sä -biisi uudestaan. Olenpa ihana ja kirjoitan suunnittelemamme lyriikat tähän niiltä osin kun sen muista:

Tässä sulle jotain vanhaa ja tuttua,

van-van-vanhaa ja tuttua.

Jos et kestä sitä voit lukea antiromaanihuttua,

hut-hut-antiromaanihuttua.

 

Jos mä oisin Remes,

oisin vanha ja seksikäs

Jos mä oisin Remes,

siirtäisin sut imperfektiin.

 

Mut mä en oo Remes

ja sä et oo Remes,

mut voidaan tehdä strukturaali kompromissi.

 

Se siitä, Palaverin jälkeen kohteena oli Wanha Jokela. Siellä oli tuutorirasti, siis tietovisa tuutoreista. Hyvät oli kysymykset. Opimme mm. sen, että Juha on opiskellut kolme päivää laborantiksi, ennen ku tajusin, että vittu mitä paskaa, Taina on ajanut traktorilla ladon seinään ja että Alicella on yksi suuri tatuointi sekä sen, että Asta on Lontoossa ja ei päässyt paikalle. Kysymyksiä oli myös Täkystä ja siitä opimme, että.. No opittiin jotain, mutta taidettiin olla ainoa ryhmä, joka tiesi minkä ikäinen Täky on, kiitos minun ja mahtavan failaukseni jotain randomlappua lukiessani (Se on 36, ei 2013) ja muistin myös melkein, että mistä Täkyn nimi tulee (Pentti Haanpään kirjasta Noitaoppilas, jossa on hahmo nimeltä Lukuhullu-Täky). Saimme myös manipuloimalla ja kieroilemalla pari lisäpistettä.

Sitten... Oli Fever. Ensimmäinen tehtävä: Osta yksi juoma. Sitten koko ryhmän neljä juomaa kaadettiin yhteen ämpäriin ja porukalla piti imeä mahdollisimman nopeasti litku sisuksiin. Meidän juomat oli kaksi kaljaa, lonkero ja minun limu. Ja vaikka oli kaljaa paljon, pystyin silti osallistumaan, voitonkiilto silmissä tietysti. Ja paras aika tuli. Toinen tehtävä oli sananselitystä, järjettömiä kolmoisyhdyssanoja lähinnä. Siinäkin vedettiin huippuaika ja kuulemma parhaat selitykset. Oon aika ylpee meidän tiimistä.

Viimeinen rasti oli improilua. Tehtävä oli simppeli. Tapahtuma: Sherryä kartanon kirjastossa, löydämme Don Quijoten murhattuna, siitä selvittäen. Hahmoina Sherlock Holmes, Harry Potter (sain olla Hartsa, jee), Juulia ja Muumimamma (Jenni, joka vihaa Muumeja saatuaan yliannostuksen niistä pienenä, sai tämän osan). Kohtauksen edetessä tuomaristo kilisti välillä lasia, toiminta pysähtyy ja saamme lisäohjeita, jotka olivat "Juulia kääntää rakkauden kaipuunsa Hartsaan", "Hartsa näkee Muumimammassa äitihahmon, jota hänellä ei koskaan ollut", "Muumimamma alkaa avautumaan avioelämästään Holmesille" ja lopulta "Holmes ratkaisee rikoksen". Hirvittävän hyvä rasti ja hauskaa oli.

Sit olis jatkot. Rentoa hengailua keskellä ei-mitään aika pitkälti. Heitettiin paskaa läppää ja juotiin. Sen verran vois toki kertoa, että Fuksiaisten rastiradan voittaja oli.. tittidii! Löysä Propagandapuolue! Jee! Oltiin tasoissa toisen joukkueen kanssa, mutta yleisilmeen ja hyvän meiningin ja asenteen ansiosta, ensimmäinen sija! Palkinto oli aika ankee, tonnikalaa, jota minä en syö. Mutta aivan sama, voitettiin.

Jatkoilla tuhosin 2,5tunnissa kaks litraa solaa, et aika jees. Ajelin autolla himaan ja en tykänny ajaa keskustassa, tasa-arvosia ja ykssuuntasia täynnä. Argh. Onneks siellä ei tarvii normaalisti ajella.

Hyvät oli siis juhlat. Alkaa tuntumaan, että taidan viihtyä tässä porukassa aika hyvin seuraavat vuodet, ellei mitään raskauttavaa tapahdu.