Luento loppui ajoissa ja saan ruokaa vasta puolen tunnin päästä, joten ajattelin kertoa ensimmäisestä oikeasta kouluviikosta.

Nyt siis on opinnot pyöräytetty alkuun. Maanantaina pääsin sisälle fennistiikan ihmeelliseen maailmaan. Se muuten tarkoittaa suomen kielen tutkimista. Luennolle mennessäni luulin, että Suomessa, sen ympärillä ja Venäjällä puhutaan vain suomea, venäjää, saamea, viroa ja karjalan kieltä. Kuinka väärässä olinkaan! Niitä kieliä on jotain kolmekymmentä ja oon melko varma, että ne pitäis kurssin lopussa suurin piirtein tietää. Mutta heti siis opin uutta.

Suomen kielen rakenteen johdatuskurssi on myöskin.. hmmm.. No, se on. Myös ennen sen ensimmäisiä luentoja minulla oli auttamattoman väärää tietoa. Luulin, että suomen kielen kirjaimet jaetaan kahten osaan: vokaaleihin ja konsonantteihin. Ei. Noiden kahden luokan sisällä on vielä erilaisia jaotteluita, vokaali voi olla mm. taka- tai etuvokaali, väljä tai suppea, jne. Konsonanttien ihmeelliseen maailmaan emme vielä päässeet sisälle, mutta se vaikutti hankalalta.

Näillä suomen kielen luennoilla istuessa oikein odottaa, että joskos ne alkais ne kirjallisuuden kurssit. Yksi on ollu joo, mutta sekin oli orientoiva luento, mikä siis tarkoittaa, että se kaikki info, joka me saatiin viime viikolla, oli ängetty yhteen luentoon. Grreat. Ensi viikolla edessä klassikko -järkäle ja taide sosiologisena järjestelmänä. Alkaisivat nyt, hemmetti, tarviin getawayta niistä suomen kielen kursseista.

Tänään oli vielä yksi kurssi, luento sen ainoa laatuaan, kirjotusviestintää verkkokurssina. Eihän siinä, kivalta vaikuttaa. Luento oli vaan melko turha. Se siis kesti apauttiarallaa puolitoista tuntia, josta tunnin opettaja kertoi meille, että näin saatte liitetiedoston tähän ja näin kirjaudutte tänne opintoympäristöön ja näin käynnistätte tietokoneen ja tähän tarviitte sitten .pdf:ää lukevan ohjelman ja näin teet .rtf:n. Voin siis vannoa, että kaikki opiskelijat siinä luokassa osaa käyttää sitä konetta paremmin kuin se opettaja.

Mutta onhan täällä muutakin tehty ku opiskeltu! Eilen oltiin fuksiporukalla Puistokemistissä. Kiertelimme siis rasteja, joita pitivät esim. ainejärjestöt ja  ylioppilaskunnan eri jaostot. Rastit oli pääsääntöisesti oikein hauskoja. Pantomiimia kulttuurijaoston rastilla, elävää taidetta kasvatustieteiden opiskelijoiden rastilla, improa ylioppilasteatterilla ja oma henkilökohtainen suosikkini, Aliasta ruotsin opiskelijoiden rastilla. Itsehän en ollut selittämässä, mutta silti se oli paras. Lähinnä siksi, koska ensimmäinen selitettävä sana oli Jörgen Jönsson. Selittäjä ehti sanoa ruotsalainen jääkiekkoilija ja kaikki vähän hämmenty, ku heti tiesin. Kyllä ne on jo oppinu nyt, että katon lätkää. Mut et hyvää hengailua.

Täytyy myös kehua itseään vähän nyt. Olen nimittäin tehnyt kaiken, mikä kunnon fuksin täytyy tehdä. Olen ilmottautunut yliopistoon, tilannut opiskelijakortin, hakenut ja saanut opintotuet ja asumislisät, olen saanut opiskelijakortin, rekisteröinyt sen myös kirjastokortiksi ja tänään kävin vaihtamassa pääaineeni suomen kielestä kirjallisuudeksi. Yay me!