Nyt on virallisesti ensimmäinen yliopistoviikko takana. Todellinen opiskelu alkaa huomenna Fennistiikan johdantokurssilla, eli sitten saa kysyä mitä se on, koska en vielä tiedä. Lukujärjestys ei näytä kovin rankalta, maanantaina ensimmäinen luento vasta puolilta päivin, tiistaina ja keskiviikkona 9-14 ja torstaina vasta kahdelta ja perjantai huutaa tyhjyyttään. Vaikka MAMK-lukkarit näytti aika samoilta, voisin erittäin hyvällä todennäköisyydellä kuvitella, että työmäärä on noin kymmenkertainen. Täällä kun luennoilla istuminen on vain murto-osa kurssien suoritusta.

Kuten jo edellisessä merkinnässä mainitsinkin, tällä periodilla alkaa Suomen kirjallisuuden klassikot -niminen järkäle, joka varmasti tuottaa työtä. Samoin yksi käytännössä itsenäinen kurssi on edessä, kun suoritan Kirjoitusviestinnän verkkokurssina. Muina kursseina lukujärjestyksestä löytyy Johdatus suomen kielen rakenteeseen, Taide sosiologisena järjestelmänä ja Kirjallisuuden peruskurssi. Hienointahan tässä on se, että odotan kaikkia kursseja oikeasti innoissani.

Myös opiskelun ulkopuolinen toiminta on pyörähtänyt vauhtiin. Eilen suunnitelmissa oli kevyttä hengailua, joka pikkuhiljaa muuttui baarikierrokseksi. Hauskaa oli, pakko myöntää. Tyypit on mukavia ja olen myös huomannut, että voin ihan rauhassa heittää paskaa läppää eikä ne hämmenny aivan ylitsepääsemättömästi. Nyt kun vielä niitä kivoja poikia alkais pyöriä lähettyvillä, niin kaikki olis aika pitkälti hemmetin jees.

Kirre tykkää paljon siitä, miltä tuleva näyttää.. (Kysykää parin kuukauden päästä, ni ärisen äkäsenä, ku on niin saatanasti työtä ja mitään ei saa aikaseks ja väsyttää ja yhyy.)