Mullapa oli tentti! Nii-i! Iha eka oikee yliopistotentti! Siis kurssin kertaus kuulustelu Johdatuksesta suomen kielen rakenteeseen, sekä fono- ja morfologia että syntaksi. Kamalia sanoja? Tiiän!

Fono- ja morfologian, eli äänne- ja muoto-opin osuus meni varmaan enemmän tai vähemmän penkin alle, muttei mun oikeestaan tarvii repiä sieltä ku sen verran pisteitä, että ton toisen kanssa yhteensä tulee puolet yhteispisteistä ja sehän riittää.

Syntaksi, eli lauseoppi, meni vähän paremmin ja uskon, että sain sieltä sitten ne pisteet, mitä täydennän tuon edellisen pisteillä.

Sekotin todennäkösesti armottomasti adverbiaalin ja predikatiivin ja kai siellä jotain sijamuotoja meni ihan miten sattuu. Mulla ei ollu mitään käsitystä mikä on oppositio ja saattaa olla, että failasin astevaihtelutehtävän.. Mut näitä sattuu. Onneksi oli mahtavia muistisääntöjä, kuten ei yrjötä aukkoon, terrieri on koiranruokaa ja "Mitä enemmän paskaa, sen tunnusmerkkisempi". Pakko myöntää, etten uskonu niistä olevan mitään hyötyä, mutta kaikki itseasiassa autto mua vähäsen.

Eli oon siis tosiaan edistyny opinnoissa hieman, perjantaina olis seuraava tentti. Siihen ei ole muistisääntöjä tai muitakaan apuvälineitä, joten vanha kunnon lukiolaissanonta "Hylättyjen uusinnassa tavataan!" taitaa päästä käyttöön taas.